Chokolade Er...

Chokolade Er...

Hverdag

DANSKCHOKOLADEMAGER UDGIVER SPÆNDENDEBOGOMKAKAOOGCHOKOLADEOmBogen'Chokoladeer...'"Chokoladeer…" er enbogder giver læserne på detdanske marked heltnyindsigt i hvordanchokoladebliver til.Bogen er skrevet af Henrik Bodholdt, der er bådeøkologisk kakaobondeogchokolademagerogsom har boet de sidste 20 år i det mellemamerikanske landCosta Rica.Ibogen beskrives med stor detaljerigdom hvordan hverdagen i en økologiskogbæredygtigt dyrketchokoladeskov udspiller sig; dyre-ogplanteliv, høst-, fermenterings-ogtørringsprocesser, glæderneogsorgerneogalt sammen illustreret medflotte farvefotosogmedinteraktive QR-koder, der linker til referencer, videoerogmerviden, der gør læseoplevelsen interaktivogbringer læseren så tæt på kakaoproduktionen at man næsten kan ane dufteneogsmagene…Bogen er på 172 gennemillustrerede siderogkoster 249,- d.kr.Bogen har kapitler der, ud over selve kakao-ogchokoladeproduktionen,også beskriver kakaoens temmeliggrumme historiesom menneskeføde – der indgår både missioneren,slavehandelogublu ingredienser –ogkiggerogså kort på de stadige udfordringerchokoladeindustrien har (ogsom der pt. skrives en delomkring i dedanske medier. se f.eks. følgendeartikel af Henriks Bodholdt:https://pov.international/slavekakao/)ved at skabe troværdige bæredygtige levevilkår for de mennesker, der lever på især Afrikas kakaofarme. Desuden indeholderbogen et kapitel, der beskriver kakaoens betydningoganvendelse hos deoprindelige folkeslag, der stadig lever afogmed kakaoen i Mellemamerika.Afslutningsvis indeholderbogen desuden, som noget heltnyt på detdanske marked, et fyldigtgør-det-selv-kapitel. En velbeskrevetoggrundig guide tilproduktion af egenchokolade. Hjemmeved køkkenbordet. Kapitlethar desuden et medfølgende videolink, som grundigt illustrerer processenogsom dermed giver læseren mulighed for selv at give sig i kast medchokolademageriet. Bogen afspejler denstørre trend, der igennem det sidste årti har præget den internationalechokoladescene, hvor et størreogstørre antal mindrechokoladeproducenter producerergourmetchokoladetil det kræsne publikum, med både smags-, holdnings-ogklimabevidsthed.Ligesom det f.eks. er sket indenfor øl-ogkaffebranchen. Vi har endnu til gode at se trenden virkelig slå igennem på detdanske marked, der stadig i overvejende graddomineres af den masseproduceredechokolademed masser af tilsætningsstoffer. OmforfatterenHenrik Bodholdt debuterer som forfatter med "Chokoladeer…". Han er 54 år, fødtogopvokset på Københavns Vestegnoghar igennem de sidste 20 år været bosiddende i Costa Rica Han er selvlært entreprenør, har væretgennemHærens Specialskoles afhøringsofficersuddannelseoghar hvad der svarer til en bachelorgrad i russiskoghar bl.a. boet i Moskva i 91-92 som Area Manager for Egmont Publishing.Han har været formand forDanskBackgammon Forbund, han har spillet poker på ret højt niveau, været frontløber indenfor Next Stop-bevægelsenogfor små ti år siden kastede han sig overchokolademageriet efter et skelsættende møde med den oprindelige kakaoforarbejdning hos det oprindelige folkeslag Bribri i junglen i Costa Rica.Det var så at sige kærlighed ved første duft . Lige siden har han, i hvert fald ifølge hans egen søn, haft "un corazon de chocolate"- et hjerte afchokolade.Henrik er direktørogdaglig leder af firmaetMaleku Chocolate, derogså har endanskwebshop, der leverer bæredygtigt produceret økologiskchokoladetil den kræsneogbevidste del af detdanskechokoladepublikum.https://malekuchocolate.dk

174.50 kr

Lignende produkter